Hoppa till huvudinnehåll

Delad poäng i derbyt – Pelvas mål dömdes bort

HJK skapade de farligaste målchanserna men lyckades inte spräcka nollan. Säsongens första derby i Helsingfors slutade 0–0.

Sedan HIFK tog klivet upp till fotbollsligan inför säsongen 2015 har sex derbyn spelats i Helsingfors mellan stadens blåvita och röda lag. Fyra av dessa sex matcher har slutat oavgjort.

När lagen i kväll drabbade samman för första gången den här säsongen inför fullsatta läktare slutade matchen – just det – oavgjort.

– Vi är inte alls nöjda. Vi skapade inte tillräckligt med chanser i den här matchen. Vi ville ha tre poäng och det gick inte, sa HJK-backen Juha Pirinen till ISTV.

Pelvas mål dömdes bort

Sett till matchbilden är det HIFK som får vara mest nöjda med poängen. Laget var stundtals ordentligt tillbakapressat men lyckades kriga sig till ett oavgjort resultat.

HJK höll i bollen men tabellettan hade inledningsvis svårt att komma till vassa målchanser. I den andra halvleken hade Alfredo Morelos några riktigt bra chanser och i den 69:e minuten kom läget som kunde ha gett tre poäng.

Morelos sköt i stolpen och på returen var Akseli Pelvas framme och satte upp bollen i nättaket. Målet dömdes ändå bort för offside.

– Jag kan omöjligt säga om det var offside eller inte men jag litar på domarna, sa HIFK:s tränare Antti Muurinen efter matchen.

HJK toppar fortsättningsvis tabellen medan HIFK är tia.

Ceesay hjälte för PS Kemi

PS Kemi tog sin andra seger för säsongen när laget besegrade FC Inter på bortaplan i Åbo med 3–1. Stor matchhjälte för PS Kemi blev Momodou Ceesay som gjorde två mål i slutet av matchen.

Gästerna tog ledningen i den 20:e minuten genom Rasmus Karjalainen men i slutet av den första halvleken kom kvitteringen. Njazi Kuqi spelade fram Guy Gnabouyou som rullade in sitt första mål för säsongen.

I den 71:a minuten gjorde Momodou Ceesay 2–1 och fem minuter senare var han framme igen och fastställde slutresultatet till 3–1.

PS Kemi i kvar på elfte plats i tabellen men nu är laget bara en poäng efter HIFK.

Resultat:

HIFK – HJK 0–0

FC Inter – PS Kemi 1–3

IFK Mariehamn – FC Lahti 0–2