Hoppa till huvudinnehåll

Fem månader efter knivattacken – Kvitová närmar sig comeback

Petra Kvitova vid WTA-finalen 2015 i Singapore.
Petra Kvitova är snart tillbaka på tennisbanan. Petra Kvitova vid WTA-finalen 2015 i Singapore. Bild: EPA/WallaceWoon/AllOverPress petra kvitova

Enligt nyhetsbyrån Reuters kommer Petra Kvitová vara tillbaka på tennisbanan när Wimbledon går av stapeln i juli. Vill det sig riktigt väl kan hon till och med spela i Franska öppna som börjar på söndag.

Det var i december som tjeckiskan Petra Kvitová knivskadades i samband med ett rån hemma i sin lägenhet i staden Prostějov. Hon fick allvarliga skador då samtliga senor och två nerver i vänster hand skars av.

Kvitová fick lämna sjukhuset strax före jul och har rehabiliterat sin skadade hand sedan dess. Nu närmar hon sig comeback.

Kvitová som vunnit Wimbledon två gånger tidigare kommer att spela där då årets turnering kör igång i början av juli. Det kan också bli så att comebacken sker redan i Franska öppna.

– Allt går som planerat angående Wimbledon. Hur det blir med Franska öppna kommer hon att besluta den här veckan, säger Katie Spellman som är Kvitovás PR-chef till Reuters.

Franska öppna är säsongens andra Grand Slam-turnering och börjar på söndag i Paris.

Läs också