Hoppa till huvudinnehåll

Finalreprisen allt närmare i NBA – Golden State tog tredje raka konferenstiteln

Steph Curry och Kevin Durant.
Steph Curry och Kevin Durant giganter för Golden State. Steph Curry och Kevin Durant. Bild: AFP / Lehtikuva Stephen Curry,Kevin Durant,Golden State Warriors

Mycket talar för att finalserien i NBA också i år ska bjuda på ett stjärnmöte mellan Golden State Warriors och Cleveland Cavaliers. Natten till tisdag tog Warriors sin tolfte raka seger i slutspelet – och kvitterade ut sin biljett till finalserien.

Megastjärnorna Stephen Curry och Kevin Durant stod för sammanlagt 65 poäng då Golden State vann över San Antonio i den fjärde matchen med 129-115. Bästa poängplockare i San Antonio var Kyle Anderson, som stod för 20 poäng i matchen.

För Golden State innebar segern att man nu gått från grundserien till finalserien utan att förlora en endaste match. Den stjärnspäckade truppen har gått från klarhet till klarhet och har vunnit samtliga matcher i slutspelet – som första lag i NBA någonsin.

Golden State blev också det första laget sedan Los Angeles Lakers att ta sig till tre NBA-finaler på raken.

Cleveland Cavaliers i den östra konferensen har förlorat en match under slutspelet och leder 2-1 i matcher mot Boston Celtics.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport