Hoppa till huvudinnehåll

Lugnt kring Helsingforsderby den här gången - bara en greps före match

HIFK:s anhängare under fotbollsmatchen mot HJK 23 maj 2017.
För att anhängarna inte ska storma planen som i fjol fanns ett nät uppspänt vid läktarna den här gången. HIFK:s anhängare under fotbollsmatchen mot HJK 23 maj 2017. Bild: Lehtikuva HIFK Fotboll,Stadin derby,fotboll,fotbollsfans

Säsongens första Helsingforsderby i herrarnas fotbollsliga har inte lett till oroligheter, uppger Helsingforspolisen. Under tidigare säsonger har matcherna ofta präglats av oroligheter mellan HJK:s och HIFK:s anhängare.

Före matchen uppgav Helsingforspolisen att en person gripits utanför fotbollsstadion i Tölö. Personen hade tänt på en fackla utanför stadion och bötfälldes för ovarsam hantering.

- Ingen annan har gripits. Publiken har nu lämnat stadion och vi följer ännu en stund med situationen på stan. Men det har gått lugnt till, sade överkommissarie Seppo Kujala strax före klockan 21 på tisdagskvällen.

Matchen mellan HIFK och HJK slutade 0-0.

Fansen stormade planen i fjol

Förra säsongens sista match slutade med att fansen stormade fotbollsplanen och på läktarna förekom smällare, fyrverkeripjäser och bengaler. Det här ledde till att Bollförbundet gav 3 500 euro i böter till HIFK och 2 000 euro till HJK.

Dessutom gav HJK efter den matchen portförbud åt fyra personer som deltog i bråk på läktaren under matchen.