Hoppa till huvudinnehåll

Mäkelä ska opereras – VM inte i fara

Kristiina Mäkelä inblandad i krock.
Kristiina Mäkelä ska opereras. Kristiina Mäkelä inblandad i krock. Bild: All Over Press Olympiska sommarspelen i Rio 2016,olympiska spelen,Kristiina Mäkelä,tresteg

Trestegshopparen Kristiina Mäkelä ska operera sitt vänstra knä och tvingas vila i ungefär en månad. VM som går av stapeln i London i början av augusti ska därmed inte vara i fara.

Kristiina Mäkelä har åkt på ett litet bakslag när friidrottssäsongen nu börjar dra igång på allvar. Den fyrfaldiga FM-guldmedaljören har skadat sitt vänstra knä och kommer att opereras.

– Jag började känna av smärtan för ungefär tre och en halv vecka sedan då jag åkte på träningsläger till Italien. Jag försökte åtgärda det med att vila men valde att undersöka skadan hemma i Finland och då hittade man en bristning i menisken, säger Mäkelä på friidrottsförbundets webbplats.

Om allt går som planerat kan Mäkelä börja träna som normalt ungefär tre och en halv vecka efter operationen. Det gör att VM i London inte ska vara i fara.

– VM och att prestera bra där är målsättningen den här säsongen. Om allt går som planerat inleds tävlingssäsongen i juli, säger hon.

Kristiina Mäkelä är redan uttagen till VM i London. Under inomhussäsongen hoppade hon 14,18 som bäst.