Hoppa till huvudinnehåll

Oilers GM om Puljujärvis säsong: ”Han var väldigt frustrerad”

Jesse Puljujärvi, Edmonton Oilers, november 2016.
Jesse Puljujärvi spelade 28 matcher i NHL. Jesse Puljujärvi, Edmonton Oilers, november 2016. Bild: All Over Press Jesse Puljujärvi,Edmonton Oilers

Trots att Jesse Puljujärvi inte gjorde någon succé under sin första säsong i Nordamerika så är Edmontons General Manager Peter Chiarelli relativt nöjd med vad han fått se. Framför allt i AHL har Puljujärvi visat klass anser Chiarelli.

Jesse Puljujärvis första säsong i NHL blev inte speciellt lyckad. Edmonton reserverade Puljujärvi som fjärde spelare i draften men han hade svårt att ta en plats i laget och lyckades bara göra åtta poäng på 28 matcher.

– Om man frågar honom skulle han säga att det var frustrerande. Jag träffade honom några gånger under säsongen och han var väldigt frustrerad över sitt eget spel, säger Edmontons General Manager Peter Chiarelli på klubbens webbplats.

Peter Chiarelli på en presskonferens
Peter Chiarelli. Peter Chiarelli på en presskonferens Bild: Cal Sport Media/All Over Press ishockey,Peter Chiarelli,chiarelli

Målskytt direkt

Puljujärvi gjorde mål direkt i sin första match i NHL men det blev också hans enda fullträff under sin debutsäsong.

I början av januari fick han beskedet att säsongen fortsätter i AHL med Bakersfield Condors. Där gjorde han 28 poäng på 39 matcher.

– Han började bra men så tappade han självförtroende och vi skickade ner honom till AHL. Där gjorde han tolv mål men det kunde lika bra ha varit 20.

– Varje gång han rörde pucken blev det en målchans. Jag är nöjd med hans fösta säsong. Jag har sett några 18-åringar som överträffat honom men de flesta har inte gjort det, säger Chiarelli.

Puljujärvi har själv tidigare medgett att säsongen inte varit lätt. Att komma till ett nytt land med en ny kultur var svårare än han hade föreställt sig och på isen var spelet i liten rink mycket snabbare.

– Det var tufft. Emellanåt spelade jag bra men det var svårt med en ny kultur, säger han.