Hoppa till huvudinnehåll

TPS ångar på – Tunturi avgjorde toppmötet

Julia Tunturi, våren 2017.
Julia Tunturi gjorde matchens enda mål mot FC Honka. Julia Tunturi, våren 2017. Bild: Yle / Peter Karlberg Julia Tunturi

TPS har fått en flygande start på ligasäsongen. Efter uddamålssegern i toppmatchen mot FC Honka gör serieledaren ett litet ryck.

Inför starten på ligasäsongen var det en enig kör som tippade samma sak: PK-35 är favorit och blir laget att slå.

Nio omgångar in i säsongen är det inte hela sanningen. Flera lag har inlett fint, allra bäst TPS och FC Honka – och i kväll möttes ettan och tvåan i en tidig toppmatch.

TPS, som åkte på säsongens första förlust mot HJK förra veckan, fortsätter att ånga på i serieledningen. Åbolaget avgjorde mötet i Hagalund i början av den andra halvleken.

Julia Tunturi, som har fått en hel massa speltid i landslaget i år och nyligen fick en plats i Marko Salorantas lag till landskampen mot Kina i juni, blev matchvinnare. Tunturi satte matchens enda mål i början av den andra halvleken.

TPS leder serien med tre poäng före FC Honka. Favoriten PK-35 har en match mindre spelad och kan gå upp på samma antal poäng (19) som Honka om det blir full pott mot ONS i morgon.

I kvällens andra match slog Ilves JyPK med 2–0 efter två mål efter paus.

Resultat:

Ilves–JyPK 2–0 (0–0)
Mål: 1–0 Roosa Tuominen, 2–0 Aino Rasinen.

FC Honka–TPS 0–1 (0–0)

Mål: 0–1 Julia Tunturi.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport