Hoppa till huvudinnehåll

Veli-Matti Savinainen lämnar Tappara: Nu fortsätter resan mot nya äventyr

Veli-Matti Savinainen i Finlands landslagströja.
Veli-Matti Savinainen i Finlands landslagströja. Veli-Matti Savinainen i Finlands landslagströja. Bild: SASCHA STEINBACH / All Over Press Veli-Matti Savinainen

Efter två FM-guld på två försök är det dags för nya utmaningar. Savinainen, som var poängtrea i det finska VM-laget, meddelar att han lämnar Tappara.

– Tack Tammerfors och Tappara. En otrolig tvåårsperiod. Nu fortsätter resan mot nya äventyr, skrev Savinainen på Instagram.

Savinainen ligadebuterade och fick sitt genombrott i Ässät. Efter sex säsonger i Björneborg blev det två säsonger utomlands. Först en KHL-säsong i Jugra Chanty-Mansijsk och därefter en säsong som startade i ryska Torpedo Nizjnij Novgorod och avslutades i svenska Leksand.

Skip Instagram post

Sommaren 2015 flyttade Savinainen till Tammerfors och i Tappara blev det två guld på två försök. I Ässät vann Savinainen guld våren 2013 och i landslaget VM-silver 2014.

Den 31-årige anfallaren har representerat Finland i tre VM-turneringar (2013, 2014 och 2017). I årets turnering var Savinainen en av Finlands bästa spelare och noterades som lagets poängtrea för 3+4=7 poäng på 10 matcher.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport