Hoppa till huvudinnehåll

Greklands tidigare premiärminister skadad i bombexplosion

Poliser undersöker den bil där bomben hittades
Polisen undersöker bilen. Poliser undersöker den bil där bomben hittades Bild: SIMELA PANTZARTZI/EPA bomber,bilar,Loukas Papadimos,en bomb placerades i lucas papademos bil

Den tidigare premiärministern i Grekland Lucas Papademos har skadats då en bomb exploderade i hans bil i centrala Aten. En regeringstalesman betecknar explosionen som ett attentat.

Papademos fick inga livshotande skador men vårdas på sjukhus. Han ska ha skadats i magen. Två andra personer som fanns i bilen skadades också.

Lucas Papademos, tidigare premiärminister i Grekland
Lucas Papademos i april 2012. Lucas Papademos, tidigare premiärminister i Grekland Bild: SIMELA PANTZARTZI/EPA Loukas Papadimos,Grekland

Papademos var premiärminister i Grekland i ett halvt år, från november 2011 till maj 2012. Han var också chef för centralbanken i Grekland under åren 1994 till 2002.

Enligt den statliga grekiska tv:n ERT fanns bomben i ett brev som Papademos öppnade då han satt i sin bil.

Polisen har varit förtegen och har inte bekräftat att sprängladdningen fanns i ett brev som Papademos öppnade då han satt i sin bil.

Ingen har än så länge tagit ansvar för händelsen men grekiska politiker har tidigare attackerats av extrema vänster- eller anarkistiska grupper.

I mars skickade en anarkistisk grekisk grupp en brevbomb till Internationella valutafondens kontor i Paris. En sekreterare skadades då hen öppnade brevet.

AFP, AP, STT