Hoppa till huvudinnehåll

"Alla tiders" LeBron James visade vägen – Cleveland säkrade historisk finaluppgörelse

Stephen Curry och LeBron James
Det blir Stephen Curry och LeBron James som igen gör upp om mästerskapet i NBA. Stephen Curry och LeBron James Bild: EPA/JOHN G. MABANGLO curry

Det var egentligen ingen snack om saken. Också Cleveland Cavaliers tog sig galant till final i NBA, där Golden State väntar. Det är det tredje året på raken som lagen möts i finalen – för den första gången i ligans historia.

Aldrig tidigare har två lag ställts mot varandra tre år på raken i basketligan NBA, men då årets finalserie kör igång kommer det igen att vara Golden State Warriors och Cleveland Cavaliers som gör upp om mästerskapet.

Cleveland säkrade sin plats i finalen genom att slå Boston Celtics med 135-102. Clevelands superstjärna LeBron James stod för 35 poäng i matchen – och gick samtidigt förbi Michael Jordan i alla tiders poängliga i slutspelet.

James totala slutspelspoängskörd är nu 5995 poäng, medan Jordan under sin karriär stod för 5987 poäng i slutspelet.

Hoppa över Twitterpostning

NBA blir nu den sista av Major-ligorna i USA som har en tre år lång finalrivalitet i sina händer. I NHL möttes Montreal och Detroit tre år på raken mellan 1954-46, i MLB var det New York Yankees och New York Giants som gjorde upp om världsserien 1921-23 och i NFL möttes Detroit Lions och Cleveland Browns i Super Bowl 1952-54.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport