Hoppa till huvudinnehåll

Borgåpolitikern Jarmo Grönman ångrar sitt val av emoji

Smarttelefon där inloggning till Facebook visas på skärmen. I bakgrunden en datorskärm där man ser texten Facebook.
Smarttelefon där inloggning till Facebook visas på skärmen. I bakgrunden en datorskärm där man ser texten Facebook. Bild: Mostphotos Facebook,sociala medier,smarttelefoner

Borgåpolitikern, stadsstyrelsemedlemmen Jarmo Grönman (Saml), använde långfingeremojin i en aggressiv diskussion på Facebook.

I en offentlig diskussion på Facebook diskuterades det under tisdagen hätskt om Borgå stadsstyrelses beslut att ge tre direktörer löneförhöjning.

Bland annat attackerades Jarmo Grönman (Saml) för att ha röstat mot partiets linje, vilken var att inte ge påökt.

Grönman reagerade på kommentarerna med långfingeremojier som svar till två olika personers anmärkningar.

- Först skrev jag något för att försvara beslutet och det kom fler och fler svar. Och sedan satt jag dit emojin, säger Jarmo Grönman.

Han säger att diskussionen om direktörslönerna börjat redan tidigare under dagen, både i form av arga textmeddelanden och som påhopp i affären.

- Jag tänkte genast samma kväll att det var dumt och fult gjort och att man inte ska bli provocerad. Följande morgon skrev jag i samma diskussion att det var osakligt och förlåt för det, säger Grönman.

Hur tycker du det ser ut när du som invald ledamot i stadsfullmäktige och andra vice ordförande i stadsstyrelsen använder långfingeremojin i en diskussion på Facebook?

- Det är jättefult, inte kan man säga något annat. Men vi är alla människor och ibland kokar det över. Nu hände det för mig.

Grönman säger att han vanligtvis har bra nerver och klarar av att ta emot kritik.

- Men det kom så många osakliga SMS till mig den dagen att det gick för långt.

Hur tror du det ser ut i Borgåbornas ögon att en invald fullmäktigeledamot använder den sortens emojin?

- Jag tror faktiskt inte det är en så stor sak. Förstås var det fult och osakligt, men inte är det hela världen. Folk skriver också värre saker på sociala medier.

- Ibland gör man misstag och sedan säger man förlåt, det var fult gjort.

Har du tidigare använt långfingeremojin?

- Nej, nej. Jag brukar använda glada emojier och visa tummen upp.

Jarmo Grönman säger att han röstade för att direktörernas löner ska höjas från årsskiftet eftersom alla tre haft sina positioner i sex och ett halvt år med samma lön.

- Jag visste vad Samlingspartiets linje är, men det här är en sorts kompromiss. Direktörerna har skött sitt jobb bra, från årsskiftet får de mera lön.

Läs också