Hoppa till huvudinnehåll

Glädjebeskedet: Kvitová tillbaka redan nu – deltar i franska öppna

Petra Kvitová
Petra Kvitová tillbaka på tennisplanen tidigare än förväntat. Petra Kvitová Bild: Robert Ghement / EPA / All Over Press Petra Kvitová

Det tjeckiska tennisässet Petra Kvitová är klar för comeback. Efter att ha knivhuggits i samband med ett rån i december kommer tjeckiskan att ställa sig på planen då franska öppna går av stapeln på söndag.

Tidigare meddelade spelaren enligt Reuters att comebacken sannolikt skulle ske först i Wimbledon, där Kvitová vunnit två titlar. Nu meddelar ändå arrangörerna i Roland Garros att tjeckiskan kommer att delta i turneringen.

Kvitová rankas som 15:e inför turneringen och möter amerikanskan Julia Boserup i den första omgången.

Det var i december som tjeckiskan Petra Kvitová knivskadades i samband med ett rån hemma i sin lägenhet i staden Prostějov. Hon fick allvarliga skador då samtliga senor och två nerver i vänster hand skars av.

Kvitová fick lämna sjukhuset strax före jul och har rehabiliterat sin skadade hand sedan dess.

Läs också