Hoppa till huvudinnehåll

Agentens besked: ”Zlatan stannar i Europa”

Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic.
Spelar Paul Pogba och Zlatan Ibrahimovic tillsammans i Manchester United nästa säsong? Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic. Bild: imago/Jan Huebner/ All Over Press Paul Pogba,Zlatan Ibrahimović

Långtidsskadade Zlatan Ibrahimovic har inte gett något besked om var han ska fortsätta sin karriär. Enligt Mino Raiola är det ”hundra procent säkert” att det blir en europeisk klubb.

I onsdags hoppade Zlatan Ibrahimovic runt på kryckor eller ett ben i samband med Europa League-finalen mot Ajax. Manchester United vann matchen med 2–0 och säkrade en Champions League-biljett till hösten.

Tidigare i Europa League-slutspelet gick Ibrahimovics knä sönder och sedan dess har spekulationerna gått heta om hans framtid. Svensken har en option på sitt kontrakt med United, men den har inte aktiverats ännu.

En del rykten placerar Ibrahimovic i USA, men den långtidsskadade anfallaren kommer att fortsätta sin karriär i Europa. Åtminstone om man ska tro agenten Mino Raiolas senaste uttalande.

– Kommer Ibrahimovic att stanna i Manchester United? Jag vet inte, vi ska prata snart. Många klubbar har kommit med förfrågningar. Ibrahimovic kan spela i två år till. Han har fått många erbjudanden men han kommer stanna i Europa till hundra procent, säger Raiola till italienska Sky.