Hoppa till huvudinnehåll

”Jag ljuger för min sambo och säger att jag har tränat - i stället ligger jag på soffan"

En uttråkad man ligger på soffan med fjärrkontrollen i handen.
En uttråkad man ligger på soffan med fjärrkontrollen i handen. Bild: © Evgeniia Freeman / Alamy Stock Photo lättja

Stora lögner har en tendens att skapa oro och ångest, men en liten vitlögn har väl ingen dött av? När tummade du senast på sanningen?

Fula klänningar, äcklig mat hos svärföräldrarna och utebliven träning. Bland annat det hänvisade lyssnarna till när X3M Morgon frågade vad som kan få dem att dra en vit lögn.

Fick en klänning av min sambo när han varit på resa i Singapore. Jag sa att den var fin och att jag var jätteglad över den fast jag visste att jag aldrig skulle använda den.
Jag ljuger för min sambo och säger att jag har tränat fast jag egentligen bara varit hemma och kollat på tv - i träningskläder.

Ätbara ting verkar också vara en sak som får flera att dra en nödlögn.

Jag gömmer godis för att inte verka som en mega godisråtta.
Viktiga saker ska man inte ljuga om utan prata i stället. Men jag har aldrig sagt att jag tycker att maten hos svärföräldrarna smakar vidrigt.

Och så finns det vissa som eventuellt borde fundera på om sambon kunde sköta tvätten själv så hon slipper ljuga ...

Jag är jättedålig på att tvätta, och med jämna mellanrum råkar jag krympa min sambos plagg. Jag skyller alltid på tvättmedlet. Han verkar ha gått på det hittills eftersom han ännu låter mig tvätta hans kläder.

När drog du senast en vitlögn och vad sa du då? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

PS. X3M vill också passa på att påpeka att alla relationer mår bäst av ärlighet. Men ibland kan det ju vara roligt att få dela med sig av vad man sagt, eller låtit bli att säga, för att situationen helt enkelt krävt det ...