Hoppa till huvudinnehåll

Rosberg om ersättaren Bottas: ”Han har gjort det bra”

Valtteri Bottas och Nico Rosberg pratar med varandra
Valtteri Bottas och Nico Rosberg. Valtteri Bottas och Nico Rosberg pratar med varandra Bild: All Over Press Formel 1,Valtteri Bottas,Nico Rosberg,sport

Nico Rosberg anser att Mercedes gjorde ett bra val som plockade in Valtteri Bottas som ersättare då han lade av. Han anser ändå att stallet gick miste om mycket kunskap, något som Bottas inte kan bidra med direkt.

Inför säsongen 2010 återvände Mercedes till formel 1 som ett eget stall då man köpte upp Brawn GP. Samtidigt flyttade också Nico Rosberg till stallet efter fyra säsonger i Williams.

Rosberg nådde stora framgångar i Mercedes och krönte sin karriär med VM-titeln förra året. Efter säsongen valde Rosberg att lägga av och Mercedes plockade in Valtteri Bottas som ersättare.

Ett bra val tycker Rosberg samtidigt som han anser att stallet nu saknar en del kunskap.

– Jag var med från dag ett och vet hur alla arbetade och hur bilen skulle ställas in. Det är något man inte kan ersätta på bara några dagar.

– De har hittat en bra ersättare men det kommer att krävas lite mer tid och erfarenhet innan han kan påverka bilens inställningar och utveckling, säger Rosberg till BBC.

Vill se en kamp om VM-titeln i sista tävlingen

Valtteri Bottas har vunnit en tävling den här säsongen och ligger trea i VM-serien. Rosberg tror att Bottas ännu kan blanda sig i titelkampen.

– Det är fortfarande tidigt på säsongen och man kan inte räkna bort honom än. Han har gjort det bra. Han hade lite otur i Barcelona och fick problem med bilen.

– Störst fokus är på Sebastian och Lewis då de är i topp och börjar dra ifrån. Troligen kommer kampen att stå mellan dem, säger han.

Rosberg hoppas ändå att allt ska vara öppet till den sista tävlingen i Abu Dhabi.

– Det är något som alla fans vill se, precis som det var förra året, säger han.