Hoppa till huvudinnehåll

Världsledarnas bromance hyllas på sociala medier: "Galet romantiskt"

Justin Trudeau och Emmanuel Macron träffas under G-7 mötet i Taormina maj 2017
Justin Trudeau och Emmanuel Macron träffas första gången under G7-mötet på Sicilien. Mötet blev en hit på sociala medier. Justin Trudeau och Emmanuel Macron träffas under G-7 mötet i Taormina maj 2017 Bild: AFP / Lehtikuva / POOL Stephane de Sakutin Justin Trudeau,Emmanuel Macron

Frankrikes nyvalda president Emmanuel Macron och Kanadas premiärminister Justin Trudeau träffades för första gången på G7-ländernas möte på Sicilien på fredagen. Bilderna från de unga ledarnas möte blev en given hit på sociala medier.

Det var för en gångs skull inte USA:s president Donald Trump som fick mest uppmärksamhet på sociala medier då världsledare träffades på G7-mötet i fredags.

Istället var det bilderna på Frankrikes nyvalda president Emmanuel Macron och Kanadas premiärminister Justin Trudeau som trendade.

Hoppa över Twitterpostning

- Ser fram emot flera diskussioner i framtiden, min vän, skrev Trudeau på sitt twitterkonto efter mötet.

Internet var så gott som enigt om att mötet mellan de unga (Macron är 39, Trudeau 45) liberala fransktalande världsledarna påminde mer om en bröllopsfotografering än internationell diplomati.

- Jag kan inte tro att Justin redan friat, skriver den amerikanska Buzzfeedreportern Marie Le Conte.

Hoppa över Twitterpostning

- Macrons och Trudeaus somriga promenad ser galet romantisk ut.

- Skaffa en man som ser på dig som Macron och Trudeau ser på varandra. Du kunde också nöja dig med en man som ser ut som Macron eller Trudeau, skriver Tara Mulholland från CNN.

Hoppa över Twitterpostning

Joseph Pollack lyckades också klämma in en referens till tv-serien Game of Thrones i sin kommentar till mötet.

Hoppa över Twitterpostning

Bromance, eller bromantik, beskrivs av institutet för språk och folkminnen som manlig vänskap med extra allt. En kombination av orden bror och romantik.

Skip Instagram post

Läs mera:

Trudeau är deras våta dröm

Kanadas premiärminister tar världen med storm. Nu har det till och med bildats en anhängarförening för Justin Trudeau i Finland.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes