Hoppa till huvudinnehåll

Fiasko för världsettan – utslagen direkt i Franska öppna

Angelique Kerber.
Angelique Kerber fick packa ihop utrustningen omgående. Angelique Kerber. Bild: imago/Uk Sports Pics Ltd/ All Over Press Angelique Kerber

Det gick åt skogen för damernas världsetta i Franska öppna. Angelique Kerber hade ingen chans i den första omgången och gjorde en historiskt dålig insats.

Franska öppna hann knappt starta förrän den första skrällen kom. Angelique Kerber kom till Paris som världsetta, men hon slogs ut direkt.

Tyskan spred bollar runt sig och föll solklart mot Jekaterina Makarova. Ryskan, rankad som 40:e i världen, dominerade inne på huvudbanan från första bollen.

Makarova tog hem det första setet med 6–2 och i det andra blev det ingen förändring i Kerbers spel. I 5–2-ledning svajade Makarova lite, men ryskan höll till slut serven och tryckte igång årets andra grand slam-turnering med en sensation.

Kerbers uttåg är ett historiskt fiasko. Ingen WTA-världsetta har tidigare åkt ut i Franska öppna i den första rundan.

Hoppa över Twitterpostning

Kerber har tagit två grand slam-titlar i karriären, men på gruset i Paris har hon tagit sig till kvartsfinal som bäst. Hennes grussäsong har dessutom varit knackig. I genrepet i Rom åkte hon ut i den andra omgången.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport