Hoppa till huvudinnehåll

Taylor över 18 meter: ”Vill ha världsrekordet”

Christian Taylor hoppar
Christian Taylor har inlett säsongen strålande. Christian Taylor hoppar Bild: EPA/NOUSHAD THEKKAYIL friidrott,Christian Taylor,taylor

Trestegshopparen Christian Taylor satte nytt världsårsbästa då han vann Diamond League-tävlingen i Eugene. Taylor hoppade 18,11 vilket är det tredje längsta hoppet någonsin.

Vid VM i Göteborg 1995 satte britten Jonathan Edwards nytt världsrekord då han hoppade 18,29. Frågan är hur länge till det kommer att stå sig?

Christian Taylor är i storform och trots säsongen bara har börjat har han redan hoppat över 18 meter. Taylor hoppade 18,11 i Eugene.

– Jag vill ha världsrekordet, mer än någonsin. Jag älskar utmaningen och ska verkligen satsa allt. Jag är tvåa genom alla tider och den dagen jag väljer att lägga av är det ingen som kommer ihåg en tvåa, sa han efter segern.

Taylors hopp kom i en medvind på 0,8 m/s. Will Clay slutade tvåa i tävlingen med 18,05. Han hade 2,4 m/s i ryggen vilket gör att det inte är ett statistikdugligt hopp.

Duplantis fyra i debuten

Den svenske stavhopparen Armand Duplantis gjorde debut i Diamond League-sammanhang och slutade fyra i Eugene. 17-åringen som satte juniorvärldsrekord i april var felfri över 571. På 581 blev det svårare och han åkte på tre rivningar.

Sam Kendricks vann på 586 medan Renaud Lavillenie slutade tvåa med 581.

Samtliga resultat från tävlingen i Eugene hittar ni här.