Hoppa till huvudinnehåll

EIF:s fotbollsjuniorer har inlett grästräningarna

Juniorfotboll
Juniorfotboll Bild: Patrik Westerlund fotboll,Wufoo,mitt västnyland

Senaste vecka spelades och tränades det ännu på konstgräs. Men i och med att sommaren äntligen hittade till Finland började även gräset på gräsplanerna växa.

Denna vecka har de första matcherna och träningarna inletts på gräsplanerna i Raseborg.

Denna gång presenterar vi verksamheten i laget för pojkar födda 2006. Som ansvariga tränare för laget fungerar Kenna Sjöblom och Börje Blomqvist.

De ivrigaste tränar i utvecklingsgruppen

Vinterns träningar har gått bra, vi har haft många ivriga pojkar på träningarna. Laget har haft två egna träningar per vecka och utöver det erbjöds det en utvecklingsgrupp för de ivrigaste pojkarna berättar lagets tränare Kenna Sjöblom.

10 pojkar från vårt lag valde att delta i utvecklingsgruppen, som ordnades i samarbete med pojkar 2007. Som tränare för utvecklingsgruppen fungerade Hans Wikberg.

Under vintern och våren har vi speciellt fokuserat på vårt eget uppspel nerifrån målvakten och hög press med bra markeringar när motståndarna har bollen. I båda temana skall alla spelare i laget förstå sin egen uppgift och det krävs koncentration av pojkarna.

Satsning på sammanhållningen

Vårt huvudsakliga mål har alltid varit att fokusera på lagsammanhållningen och på att ha roligt tillsammans. Jag tror långsiktigt på att resultatet kommer genom att pojkarna fokuserar på det egna spelet framom resultaten fortsätter Sjöblom.

Den här säsongen har vi tre lag med i serierna eftersom vi har 29 aktiva pojkar i laget. Nu får alla pojkar maximalt med speltid i alla matcher och vi får jämna och roliga matcher, vilket också utvecklar pojkarna.

Sommarens höjdpunkt som vi alla väntar på är Alandia cup, dit 28 pojkar med familjer är anmälda. Vi deltar med två lag i turneringen veckan före midsommaren berättar Sjöblom.

Ni spelade er senaste match mot Ingå IF fotboll, hur gick den matchen?

Vår senaste match var mot Ingå If hemma i Västerbyhallen. Första halvleken var jämn, vi ledde 3 - 2 i halvtid. Vi hade lite problem med vårt uppspel och våra markeringar var inte de bästa.

Pojkarna var kanske lite för ivriga. I pausvilan diskuterade vi de här sakerna och i andra halvleken gick vi in med rätt inställning och fokuserade på vårt eget spel.

Pojkarna gjorde en mycket bra andra halvlek och spelade fin fotboll. Matchen slutade 9 - 3.

Vecka 20 (15.5. - 21.5.)
Flickor 04 EIF/grön - IIF FOTBOLL 10 - 1
Pojkar 06 FC HIK/Blå - EIF 4 - 5
Pojkar 07 EIF/vit - FC HIK 5 - 7
B17 EIF - FC Jazz 3 - 0
Pojkar 07 EIF/grön - NuPS/Sininen 5 - 4
Pojkar 04 EIF/Vit - Kasiysi/United sin 2 - 2
Pojkar 06 EIF/Grön - IIF Fotboll/Gul 9 - 3
Pojkar 05 EIF/Vit - FC HIK 2 - 2
Pojkar 03 EIF - EBK 3 - 0
Pojkar 04 KJS - EIF 2 - 6
Pojkar 05 EIF/Grön - EBK 3 - 3
Flickor 04 KJS - EIF 2 - 2
Pojkar 06 KyIF/Atletico Kelt - EIF 6 - 2
Pojkar 06 EIF/vit - BK-46/vit 1 - 7
Pojkar 02 FCFJ/Valkoinen - EIF YJ 2 - 2
Pojkar 07 EIF/grön - EPS/Musta 5 - 1
Pojkar 05 BK-46 YJ - EIF YJ 8 - 1
B17 EIF YJ - TPS 4 - 7

Text: Patric Westerlund

Yle och Yle Västnyland vill jobba tillsammans med publiken. Den här texten inom ramen för Mitt Yle - Idrott i Västnyland är också ett exempel på hur vi gör det. Också din förening och du är välkommen med.
Kom med och skapa Västnylands mest heltäckande plattform för lokal idrott!

Läs mera:

Vi tackar för alla som deltagit

Mitt Yle har avslutats. Det är därför inte längre möjligt att delta.

Mitt Yle