Hoppa till huvudinnehåll

Finlands första elfärja Elektra döptes av trafikminister Anne Berner

Dopceremonin för den nya hybridfärjan Elektra, där trafik- och kommunikationsminister Anne Berner (C) blev gudmor för färjan.
Dopceremonin vid Aura å i Åbo för den nya hybridfärjan Elektra, där trafik- och kommunikationsminister Anne Berner (C) blev gudmor för färjan. Dopceremonin för den nya hybridfärjan Elektra, där trafik- och kommunikationsminister Anne Berner (C) blev gudmor för färjan. Bild: Finferries dopceremonin för hybridfärjan elektra

På måndagen döptes Elektra, den nya hybridfärjan som ska trafikera rutten Pargas-Nagu. Dopuppdraget utfördes av fartygets gudmor, trafik- och kommunikationsminister Anne Berner (C).

Den eldrivna hybridfärjan är avsevärt större än tidigare landsvägsfärjor. Elektra är ett 97,92 meter långt och 15,20 meter brett fartyg med en kapacitet för 90 personbilar.

- Det var en stor ära att få trafikminister Berner som gudmor till vårt fartyg som huvudsakligen drivs med el. Det här bekräftar för oss att vår satsning på ny miljövänlig teknik är uppskattad, säger Mats Rosin, vd för Finlands Färjetrafik Ab.

Elektra börjar trafikera rutten Pargas-Nagu i juni. Det nya fartygets ankomst kommer inte att påverka ruttens tidtabeller.

Mellan klockan 15 och 19 på måndagen visas färjan för allmänheten, då hon ligger i Aura å nära Forum Marinum.