Hoppa till huvudinnehåll

Oláh är Finlands hopp i VM

Benedek Olah håller blicken på bollen.
Benedek Oláh siktar på att vinna minst två matcher i VM. Benedek Olah håller blicken på bollen. Bild: All Over Press. Benedek Oláh,bordtennis

Benedek Oláh är Finlands främsta hopp när VM i bordtennis startar den 29 maj i Düsseldorf. Totalt deltar fyra finländare i VM.

I herrsingel representeras Finland av Benedek Oláh och Alex Naumi medan Annika Lundström och Anna Kirichenko spelar damsingel.

Hoppa över Twitterpostning

I herrdubbel spelar Oláh med Spanien Alvaro Robles och i mixeddubbel med Britt Eerland från Nederländerna. Alex Naumi spelar dubbel med Jan Medina från Venezuela och mixed med Anna Kirichenko.

Annika Lundström och Kirichenko bildar ett par i damdubbelklassen.

De blåvita framgångarna vilar till stor del på OS-meriterade Oláhs axlar. I första omgången möter han en kvalspelare och efter en eventuell seger torde koreanen Youngsik Jeoung stå för motståndet.

I VM är Oláhs mål att komma bland de 32 bästa vilket innebär att han måste vinna två matcher. I fjol blev Oláh den första finländaren att delta i ett – i Rio vann han sin match i första omgången men förlorade i andra omgången.

Läs också