Hoppa till huvudinnehåll

Portin och Simosas till VM – Boström nobbas

Fredric Portin, VM 2016.
Fredric Portin får tävla i VM. Fredric Portin, VM 2016. Bild: Finlands orienteringsförbund Fredric Portin

Fredric Portin och Otto Simosas är två av totalt 15 orienterare som kommer att försvara Finlands färger i VM i Estland i juli. Mårten Boström som blev världsmästare 2013 finns inte med i truppen.

I månadsskiftet juni-juli går VM av stapeln i Estland och chefstränaren Petteri Kähäri har nu tagit ut Finlands trupp till mästerskapet.

Fredric Portin och Otto Simosas får som väntat en plats i truppen. Simosas är uttagen till sprinten medan Portin kommer att tävla i sprintstafett samt medel och långdistans.

Båda kan också bli aktuella för stafetten.

Mårten Boström som blev världsmästare i sprint på hemmaplan för fyra år sedan fick inte plats i truppen och tvingas följa med mästerskapet från TV-soffan.

– Det var inget lätt pussel att lägga. Långdistansen och herrarnas stafett var öppen in i det sista. De fem främsta damerna kan tävla på alla sträckor, säger Kähäri i ett pressmeddelande.

Fem av orienterarna i truppen kommer att mästerskapsdebutera. Olli Ojanaho kommer att tävla på medeldistansen och åker sedan till Tammerfors där junior-VM går av stapeln.

Finlands trupp:

Damer:

Sari Anttonen
Venla Harju
Saila Kinni
Kirsi Nurmi
Merja Rantanen
Marika Teini

Herrar:

Einari Heinaro
Miika Kirmula
Jesse Laukkarinen
Aleksi Niemi
Olli Ojanaho
Fredric Portin
Topi Raitanen
Otto Simosas
Olli-Markus Taivainen