Hoppa till huvudinnehåll

Ryska skidåkare fortsättningsvis avstängda – IOK ska granska fallet

Alexander Legkov högst upp på prispallen
Aleksandr Legkov vann femmilen i OS 2014. Alexander Legkov högst upp på prispallen Bild: EPA/TATYANA ZENKOVICH legkov,skidåkning

Idrottens skiljedomstol Cas har beslutat att inte häva tävlingsförbundet för de sex ryska skidåkare som varit avstängda sedan årsskiftet. Avstängningen kommer att fortsätta åtminstone till slutet av oktober.

I slutet av december valde internationella skidförbundet Fis att stänga av de sex ryska skidåkarna Aleksandr Legkov, Jevgenij Belov, Aleksej Petuchov, Maksim Vylegzjanin, Jevgenija Sjapovalova och Julija Ivanova på grund av misstänkt dopning.

Fis ansåg att de varit inblandade i den statsstyrda dopningen som bland annat pågick under OS i Sotji 2014.

Legkov och Belov valde att överklaga till idrottens skiljedomstol Cas som nu fattat ett beslut. Cas anser att avstängningen ska fortsätta åtminstone till den 31 oktober rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

I sommar ska en panel utsedd av IOK granska fallet igen och därför väljer Cas att avvakta för att se om nya uppgifter kommer fram.

– Om det konstateras att man inte brutit mot dopningsreglerna ska avstängningen hävas och åkarna ska vara fria att tävla igen.

– Fis kan förlänga avstängningen efter det datumet om det kommer fram nya uppgifter som kan överklagas, skriver man enligt Reuters.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport