Hoppa till huvudinnehåll

Ett steg närmare hästsport i Korsholm

Wahlrooska hemmanet vid åkern i soluppgången.
Det är här på det Wahlrooska hemmanet som hästsporten ska husera. Wahlrooska hemmanet vid åkern i soluppgången. Bild: Yle/Kati Enkvist. wahlrooska hemmanet

Kommunstyrelsen godkände avtalet med föreningen som ska bygga upp ett hästsportcenter i Solf i Korsholm.

Föreningarna Korsholms sportryttare och Vasanejdens travring har grundat en gemensam förening, Wahlrooska rf. På tisdag kväll godkände kommunstyrelsen i Korsholm avtalet om ansvarsfördelningen mellan kommunen och Wahlrooska rf.

Avtalet stipulerar att kommunen planerar tomter för stall och hästnära boende, som sedan säljs eller arrenderas ut av kommunen.

Föreningen tar på sig att stegvis skapa ett center för hästsport på området och står för investeringar och drift på området. Kommunen ansvarar för kommunaltekniken fram till tomtgränsen vid Solf ängsväg.

Före något börjar byggas på området ska kommunen göra upp en detaljplan för området.

- Det här är ingenting som kommer att byggas på ett eller två år utan det är nog fem eller tio år före vi har allt som vi har planerat. Vi tar ett steg i taget enligt vad resurserna tillåter, säger Tove Söderholm från Korsholms sportryttare.

Området är 50 hektar stort.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten