Hoppa till huvudinnehåll

Dagens tidningar och 3,85 euro göms under altarbordet i Söderkulla kyrka

Söderkulla i Sibbo ska få en ny och egen kyrka som ska stå klar sommaren 2018. Grundstenen lades på onsdag.

Södra Sibbo är i stort behov av en egen kyrka. I samband med annekteringen av Östersundomområdet för snart tio år sedan tog Helsingforsförsamlingarna över Östersundom kyrka.

Den nya kyrkan, ritad av arkitekt Juhani Aalto har börjat få sin form. Kyrkan i Söderkulla beräknas stå färdig våren 2018.

Politiker, byggare och kyrkoherdar står på en regning byggplats, i mitten trälåda där grundstenen muras in
Kommunfullmäktiges ordförande Christel Liljeström och Caj-Gustav Lydman, ordförande för det gemensamma kyrkorådet, står vid grundstenen. Huvudentrepenör Jyrki Nieminen i gul väst. VVS-arbetsledare Anssi Lilja håller i cylindern som ska muras in i grundstenen. Helene Liljeström, kyrkoherde i Sibbo svenska församling och Juha Ilonen, kyrkoherde i Sipoon suomalainen seurakunta under paraplyet. Politiker, byggare och kyrkoherdar står på en regning byggplats, i mitten trälåda där grundstenen muras in Bild: Yle/Lone Widestam kyrka,Söderkulla,grundstensläggning

På onsdag var det dags för den högtidliga grundstensläggningen. Dagens tidningar, grundläggningsdokumentet, kyrkans ritningar och exemplar av dagens mynt placerades i en cylinder som murades in i grundstenen.

Summan som sattes i cylindern är 3,85 euro, för att få med alla slag av mynt. Grundstenen lades på platsen där altarbordet sedan ska stå.

Läs mera:

Söderkulla kyrka blir ett landmärke i Sibbo

När Sibbo församlingar satsar på nybygge är visionen kristallklar. Kyrkan i Söderkulla ska se ut som en kyrka och inte alltför mycket likna en församlingsgård.

Läs också