Hoppa till huvudinnehåll

ÅUCS försöker åtgärda parkeringsrumban vid U-sjukhuset

Åbo universitetscentralsjukhus.
U-sjukhuset vid Åbo universitetscentralsjukhus. Åbo universitetscentralsjukhus. Bild: Yle/Lotta Sundström u-sjukhuset,Åbo universitetscentralsjukhus

Det kan vara svårt att hitta en parkeringsplats vid Åbo universitetscentralsjukhus. Problemen kommer att förvärras och därför försöker Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt råda bot på parkeringsstrulet vid stamsjukhuset.

Läget kommer också att förvärras under den tid som det nya sjukhuset och parkeringshuset byggs. Då försvinner totalt 168 parkeringsplatser från sjukhusbacken, meddelar sjukvårdsdistriktet.

Därför försöker sjukvårdsdistriktet hitta nya platser åt sina kunder. Parkeringsområdet mellan U-sjukhuset och Tavastvägen, som har fungerat som personalparkering, kommer att utvidgas och göras om till en kundparkering. Det kommer att kosta att parkera på området dagtid. Det här ökar antalet parkeringsplatser med mellan 40 och 50. Parkeringsplatserna hjälper speciellt de kunder som besöker U-sjukhuset där exempelvis förlossningsavdelningen finns.

Sjukvårdsdistriktet ansöker också om att få åtgärda parkeringsområdet mellan Tavastgatan och U-sjukhuset. Det slutliga antalet parkeringsplatser blir klart när tillståndet beviljats.

Distriktet föreslår också att parkeringsplatserna vid Kinakvarnsgatan blir avgiftsbelagda. Det beslutet fattas ändå av Åbo stad.

Personalen uppmuntras till att åka buss

Samtidigt är det också svårt för personalen att hitta en parkeringsplats vid personalparkeringen. Sjukvårdsdistriktet planerar också att flytta personalparkeringen längre bort från sjukhuset genom att höja månadsavgiften för en parkeringsplats vid Stamsjukhuset.

Därför försöker sjukvårdsdistriktet locka personalen att åka buss, så att arbetsgivaren betalar en del av biljetten åt den som avstår från sin parkeringsplats.

Sjukvårdsdistriktet planerar också att hyra den tidigare helikopterlandningsplatsen utanför A-sjukhuset av staden och göra om området till en tillfällig parkeringsplats för personalen.

Entréhallarna i U-sjukhuset och T-sjukhuset har också nyligen utrustats med digitala infotavlor med busstidtabeller.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland