Hoppa till huvudinnehåll

Pekka Rinne: Vi har fortfarande allt i egna händer

Juuse Saros ersatte Pekka Rinne i den andra Stanley Cup-finalen.
Juuse Saros ersatte Pekka Rinne i den andra Stanley Cup-finalen. Juuse Saros ersatte Pekka Rinne i den andra Stanley Cup-finalen. Bild: Icon Sportswire / All Over Press Nashville Predators,Stanley Cup Finals,NHL,ishockey,Juuse Saros,Pekka Rinne

Pekka Rinne var lysande på Nashvilles väg till Stanley Cup-finalerna, men i de två första mötena med Pittsburgh har han varit ytterst sårbar. "Vi har fortfarande allt i egna händer" påminner Rinne inför finalfortsättningen i hemmahallen.

När Rinne mötte pressen efter sitt lags 1-4 förlust i Pittsburgh kom han inte med några bortförklaringar.

– Det känns jobbigt när motståndaren straffar oss så effektivt på de få chanser de får. Det är klart att jag tar den här sortens förluster personligt. När insatserna är så pass höga skulle man helst prestera på sin egen högsta nivå, sade Rinne till Yle Urheilu.

Rinne har nu släppt in åtta mål på 36 skott i finalserien mot Pittsburgh. Tre av målen kom inom loppet av tre minuter i början av den tredje perioden i final två.

– Situationen påminner lite om det som hände i den första finalen, tre snabba mål med mördande effektivitet. Det känns som att deras andra mål fick vårt spel ur balans och vi blev dumdristigt modiga. De straffade sig omedelbart och matchen var över, sade Rinne.

Nu fortsätter finalserien i Nashville med två hemmamatcher för Rinne och hans målvaktskollega Juuse Saros.

– Det var första gången i vårens slutspel som vi förlorade två raka matcher. Vi har upprepade gånger lyckats vinna två raka matcher. Det skall bli skönt att spela i hemmahallen nu, det råder karnevalstämning i Nashville så det ser jag verkligen fram emot, sade Rinne.