Hoppa till huvudinnehåll

Myndigheter: Risk för att asylsökande på praktik utnyttjas

Biltvätt
arkivbild. Biltvätt Bild: Creative Commons / Melodiustenor mitt första sommarjobb

Det finns en risk att anställdas rättigheter äventyras på de nygrundade biltvätterierna, bilverkstäderna och däckbytarfirmorna i Egentliga Finland.

- Flera av de anställda har invandrarbakgrund, och jättemånga är asylsökare, säger regionförvaltningsverkets inspektör Maija Rinta-Hoiska.

Regionsförvaltningsverket granskade 33 bilverkstäder, och -tvätterier under sin rutinkontroll i april-maj, tolv av dessa hade anställt asylsökare.

En del fick lön för sitt arbete, andra gjorde arbetspraktik. Dessa hade anställts som gratis arbetskraft under däckbytarsäsongens höjdpunkt.

- Jag vill inte använda ordet "utnyttja", dels för att Röda Korset koordinerar arbetet, dels för att det inte finns lagstifting som säger hur dessa praon får användas i arbetssammanhang. Det gör det mycket problematiskt för oss som granskar läget, säger Rinta-Hoiska.

I vissa fall har Röda Korsets arbetspraktik för asylsökare utnyttjats så att arbetarna jobbat i flera månader utan lön.

Nya företagare kan behöva hjälp på traven

Regionförvaltningsverket valde att fokusera på nya företagare för att man misstänkte att dessa inte hade tillräckligt med kunskaper om arbetsskyddsfrågor.

- De har inte erfarenhet och gör misstag. Dessa företagare behöver information och hjälp på traven. En del av företagarna har dessutom invandrarbakgrund och då kan det bli en språkfråga. De kanske inte hittar information på rätt språk.

Majoriteten av de granskade arbetsplatserna hade bristande arbetspasslistor.

- Man kan säga att i 20 fall saknades arbetslistor. Då vet inte arbetstagaren när hen har ledigt eller är på jobb. I värsta fall kan det bli fråga om att anställda utnyttjas, säger Rinta-Hoiska.

Vanligtvis ska en arbetspasslista finnas till hands en vecka i förhand, men undantag kan göras.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland