Hoppa till huvudinnehåll

Konst och turistinformation hand i hand i Borgå

Borgå stads nya turistinformation i Gamla kaplansgården i Borgå 02.06.17
I aulan får turisterna information - längre in i huset kan de bekanta sig med konst. Borgå stads nya turistinformation i Gamla kaplansgården i Borgå 02.06.17 Bild: Yle/Stefan Härus Borgå,konstutställning

På måndag (5.6) flyttar turistinformationen i Borgå från sin servicepunkt under Mannerheimgatans bro till Gamla kaplansgården.

- Vi kommer att fungera både inom- och utomhus, men så länge som Borgå museums temporära utställning med verk av Hanna Frosterus-Segerstråle fortgår kommer vi att finnas enbart utomhus, berättar Borgå stads turism- och marknadsföringschef Sari Myllynen.

I aulan finns det redan nu en ställning på väggen med broschyrer om Borgå på en handfull språk.

- Vi har inte byggt upp någon servicedisk utan kommer att utnyttja aulan och den terass och trädgård som finns på innergården, säger Myllyniemi.

Borgå stads nya turistinformation i Gamla kaplansgården i Borgå 02.06.17
Skylten berättar att det förutom konst också finns en turistinfo innanför dörren. Borgå stads nya turistinformation i Gamla kaplansgården i Borgå 02.06.17 Bild: Yle/Stefan Härus Borgå,gamla kaplansgården

Också ny utställning

Segerstråle-utställningen är öppen fram till den 11 juni. Från och med den 17 juni flyttar utställningen Triennalen i Borgå in i Gamla kaplansgården. Den pågår fram till den 20 augusti.

- Utställningen pågår med andra ord parallellt med vår verksamhet under i stort sett hela sommaren, säger Myllynen.

Förutom turistinformationen i Gamla kaplansgården är tanken också att få i gång en trådlös internetförbindelse i närområdet, det vill säga kring Gamla rådhustorget.

Mobila turistrådgivare

Utöver det och utöver turistinformationerna i Gamla Kaplansgården och i Konstfabriken på Västra åstranden, kommer turisterna under sommaren också att betjänas av turistrådgivare som rör sig på olika håll i staden.

- Gamla kaplansgården alldeles i hjärtat av Gamla stan är ett perfekt läge för en turistinformation. Det är här turisterna finns. Vi är väligt nöjda med att vi har fått möjligheten att verka här tillsammans med kulturtjänsterna, säger Sari Myllynen.

Gamla kaplansgården i Borgå
Gamla kaplansgården ligger vid Gamla rådhustorget i Gamla stan i Borgå. Gamla kaplansgården i Borgå Bild: Yle/Stefan Härus Borgå,cafè fanny