Hoppa till huvudinnehåll

Oväntat samtalsämne i NHL-finalerna: Stjärnbackens andedräkt

P.K. Subban och Sidney Crosby går dueller på många plan under Stanley Cup-finalerna.
P.K. Subban och Sidney Crosby går dueller på många plan under Stanley Cup-finalerna. P.K. Subban och Sidney Crosby går dueller på många plan under Stanley Cup-finalerna. Bild: All Over Press Stanley Cup Finals

Nashvilles seger i den tredje matchen fick finalserien mot Pittsburgh att tända till ordentligt. Ytterligare tändvätska ger en diskussion om Predatorsbacken P.K. Subbans användning av munvatten.

Det var mot slutet av den tredje finalen som Nashville vann med 5–1 som Pittsburghs kapten Sidney Crosby käftades med Nashvillebacken P.K. Subban.

I NBC:s intervju efter matchen berättade Subban glatt vad diskussionen handlat om.

– Han sade åt mig att jag hade dålig andedräkt. Men jag använde munvatten före matchen så jag vet inte vad han pratade om.

– Normalt när nån gnabbas under eller efter matchen handlar det om hur man spelat eller om något personligt. Men han fortsatte prata om att min andedräkt stinker. Jag förstår faktiskt inte varför, jag tycker min andedräkt doftade utmärkt, utvecklade Subban i omklädningsrummet efteråt.

"Använder alltid tandtråd"

Samtalsämnet var fött, och också den finländska målvakten Pekka Rinne gav sig in i debatten.

– Han är kille med klass, han använder alltid tandtråd, konstaterade Rinne och fick medhåll av lagets schweiziska back Roman Josi.

– Han har utmärkt andedräkt. Han klär sig alltid bra och doftar gott, sade Josi.

På medieträffen under söndagens spellediga dag hade Subban inget emot att fortsätta på samtalsämnet.

– Man kan inte vara perfekt vet ni? Det finns saker jag måste jobba på. Att se till att min andedräkt doftar gott på isen är en av dem, sade Subban.

"Hittade på allt"

Till slut kände sig också världens bästa hockeyspelare tvingad att ge sin syn på dialogen.

– Han hittade på allt. Jag sade ingenting sånt, sade Sidney Crosby till en reporterhop.

– Det är en del av spelet. Han tycker om uppmärksamhet och tycker om att hitta på saker om mig. Vad kan jag göra åt det, sade Crosby med ett flin.