Hoppa till huvudinnehåll

Rättegången mot skådespelaren Bill Cosby inleddes

Bill Cosby och skådespelaren Keshia Knight Pulliam på väg till rättegången i Montgomery 5.6.2017.
Bill Cosby och skådespelaren Keshia Knight Pulliam (som spelade hans dotter Rudy i ”The Cosby Show”) på väg till rättegången i Montgomery 5.6.2017. Bill Cosby och skådespelaren Keshia Knight Pulliam på väg till rättegången i Montgomery 5.6.2017. Bild: EPA/TRACIE VAN AUKEN Bill Cosby

Rättegången mot skådespelaren Bill Cosby har inletts i Montgomery USA.

Den 79-årige före detta tv-stjärnan åtalas för att ha förgripit sig på en kvinna år 2004. Cosby misstänks ha drogat och sexuellt ofredat Andrea Constand.

Bill Cosby ställs inför rätta.
Bill Cosby ställs inför rätta. Bild: EPA/TRACIE VAN AUKEN Bill Cosby

Bill Cosby har förnekat alla anklagelser och sagt att närkontakten med Constand skedde i samförstånd.

Cosby har anklagats av närmare 60 kvinnor som säger att han drogat och förgripit sig på dem, men bara ett av fallen har lett till rättegång.

Bill Cosby anlände till tingsrätten i Pennsylvania under stort medieuppbåd. Skådespelaren Keshia Knight Pulliam som spelade hans dotter Rudy i ”The Cosby Show” följde med honom till rättssalen.

Om den 79-årige Cosby befinns skyldig kan han dömas till minst tio års fängelse.

Parterna kom redan år 2006 överens i frågan, men åklagaren tog upp fallet på nytt 2015 efter att det kommit fram nya bevis.

Cosbys karriär grusades

Anklagelserna mot Cosby har förstört det rykte han byggde upp på 1980-talet då han gjorde succé som barnläkaren och familjefadern Cliff Huxtable i tv-serien The Cosby Show.

Cosby kallades då för America’s Dad – USA:s pappa.