Hoppa till huvudinnehåll

Snabba ryck för Helenius - möter Lewison i Tallinn nästa helg

Robert Helenius tränar, hösten 2016.
Robert Helenius boxas igen den 17 juni. Robert Helenius tränar, hösten 2016. Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press Robert Helenius

Ingen Derek Chisora, inget party. Tungviktsboxaren Robert Helenius behövde inte vänta länge på nästa chans att gå upp i ringen efter den inställda fighten i maj. Den 17 juni ställs Helenius mot britten Ian Lewison.

Det blev inget av det hajpade mötet med Derek Chisora, men nu är Robert Helenius redo för sin nästa match. Den 33-årige Helenius ställs den 17 juni mot britten Ian Lewison i Tallinn.

Många spaltmeter skrevs redan om den andra sammandrabbningen mellan Derek Chisora och Robert Helenius, men promotorn för evenemanget i slutet av maj ställde in i sista stund.

Nu är ”The Nordic Nightmare” inbokad för en dust i Estland och ställs också där mot brittiskt motstånd.

– Vi är mycket nöjda över att Robert fått en ersättande match i Tallinn med så kort varsel. Lewison är en utmärkt motståndare i detta läge. Även han hade förberett sig noggrant för sin inställda match, så han är säkert i toppform, säger Helenius manager Markus Sundman i ett pressmeddelande.

– Som boxare liknar han Chisora på många sätt, så den kommande matchen kommer att ge oss en fingervisning om hur väl vi lyckats förbereda oss för matchen mot Chisora.

Enligt webbplatsen boxrec.comär den 35-årige Lewisons saldo tolv segrar, tre förluster och en oavgjord på sina 16 matcher som proffs.

Senast han var uppe i ringen förlorade han kampen om det nationella tungviktsbältet mot sin landsman Dillian Whyte.

För Helenius, som senast boxats i december, handlar det även mycket om att smida medan järnet är varmt.

– Att matchen mot Chisora blev inställd var förstås en stor besvikelse eftersom jag hade laddat för matchen mentalt och fysiskt. Å andra sidan har jag trots den besvikelsen fortsatt med mitt träningsprogram och är därför nu redo att möta min nästa motståndare, konstaterar Helenius i samma pressmeddelande.

– Oberoende vem jag får som motståndare måste jag kunna besegra dem när som helst. För mitt mål är att vara bäst.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport