Hoppa till huvudinnehåll

Inre hamnen i Vasa kan få flytande restaurangterrass

Datorgrafik över ett förslag på en flytande terrasspaviljong i Inre hamen i Vasa.
Det här förslaget heter "Bryggan" Datorgrafik över ett förslag på en flytande terrasspaviljong i Inre hamen i Vasa. Bild: Arkkitehtitoimisto Aitoaho & Viljanen Vasa,restauranger,inre hamnen vasa

Inre hamnen i Vasa planeras få en flytande terrasspaviljong. Två förslag har gallrats fram i en tävling som avgjordes på måndagen.

Det är vid strandområdet mellan elevatortornen och tullpackhuset (nuvarande Kuntsi-museet) som terrasspaviljongen skulle finnas. Målet med projektet är att få mera service och året runt-verksamhet vid havsstranden.

Datorgrafik över ett förslag på en flytande terrasspaviljong i Inre hamen i Vasa.
Det här förslaget heter "Allas" Datorgrafik över ett förslag på en flytande terrasspaviljong i Inre hamen i Vasa. Vasa,restaurang,inre hamnen i vasa

Tre förslag lämnades in till tävlingen: Bryggan, Allas och Nimetön. Stadsstyrelsen beslöt den 5.6 att förslagen Bryggan och Allas väljs för fortsatta förhandlingar.

- Det var hög nivå på tävlingen, säger planläggningsarkitekt Kati Vuohijoki på Vasa stad.

Nu fortsätter projektet med att man diskuterar med personerna bakom de två vinnande förslagen. Idéerna ska sammanjämkas och ett förverkligande kan bli av till nästa sommar. Målet är att få mera service och året runt-verksamhet vid havsstranden.

Läs också