Hoppa till huvudinnehåll

Nashvilles tränare vädjar till fansen – vill inte se fler fiskar på isen

Peter Laviolette ser sammanbiten ut.
Peter Laviolette hoppas att supportrarna ska kunna bete sig. Peter Laviolette ser sammanbiten ut. Bild: Cal Sport Media/All Over Press Peter Laviolette,NHL,Nashville Predators

Nashvilles tränare Peter Laviolette hoppas han sett den sista malen på isen i NHL. Ni är den bästa publiken. Snälla, släng inte in saker på isen, säger Laviolette i en video.

Enligt en seg tradition i Nashville hör det till att kasta in en fisk eller två på isen nu och då.

Det tycker inte tränaren Laviolette om. Laviolette är rädd för att klubben ska straffas på grund av supportrarnas påhitt.

– För att vara en god medborgare av ”Smashville” måste man vissa upp sportsmannaanda. Det betyder att man inte slänger in saker på isen, säger Laviolette i videon.

Åtalades för att ha kastat in fisk på isen

Förra veckan smugglade Nashville-supportern Jacob Weddell in en död mal till arenan i Pittsburgh och kastade in den på isen. Han åtalades för flera brott.

– Jag är bara en dum redneck med en dålig plan, sade Weddell för en radiokanal i Nashville enligt Pittsburgh Post-Gazette efter att ha blivit häktad.

– Jag tänkte för mig själv ’Skulle det inte vara kul att gå och se matchen?’ och dum som jag är följde jag upp tanken med ’Skulle det inte vara kul att kasta in en mal på isen?’, fortsätter han.