Hoppa till huvudinnehåll

Risikko uppvaktades om polisstationen i Lovisa

Polisstationen i Lovisa
Ett klart besked om polisstationen i Lovisa väntas inom några dagar. Polisstationen i Lovisa Bild: Yle/ Bettina Aspfors lovisa polishus

På tisdag eftermiddag besökte en grupp beslutsfattare från Lovisa, Lappträsk och Borgå inrikesminister Paula Risikko (Saml) gällande polisstationens framtid i Lovisa.

Delegationen som informerade inrikesministern om behovet av polistjänster i Lovisa, inväntar nu tilläggsinformation efter att inrikesministern först säkerställer besluten med den högsta polisledningen.

I delegationen som besökte Risikko ingick tunga beslutsfattare från Östnyland: Mia Heijnsbroek-Wirén, Otto Andersson och t.f. stadsdirektör Kristina Lönnfors från Lovisa, Christoffer Hällfors från Lappträsk och Mikaela Nylander från Borgå.