Hoppa till huvudinnehåll

Antalet dödsoffer i terrordådet i London steg till åtta

Blommor och andra minnesgåvor vid London Bridge, till minne av de som föll offer i attacken i London i juni 2017.
Blommor och andra minnesgåvor vid London Bridge, till minne av de som föll offer i attacken i London i juni 2017. Bild: EPA/WILL OLIVER London,London Bridge

En fransk medborgare som varit försvunnen sedan attentatet i London i lördags har hittats död. Antalet dödsoffer i attacken har därmed stigit till åtta, meddelar polisen i London.

Polisen hittade på onsdagen en kropp i Themsen som tros vara den fransman som försvann i samband med attacken där sju andra personer miste livet.

Offret har inte officiellt identifierats, men den försvunne fransmannens anhöriga har underrättats om kroppen som hittades i Themsen.

Totalt tre franska medborgare miste livet i attacken, liksom två australiensare, en kanadensare, en spanjor och en britt.

Dessutom skadades 48 personer, 29 av dem vårdas fortsättningsvis på sjukhus. 10 skadade är i kritiskt tillstånd, enligt hälsomyndigheter.

Attacken ägde rum i London i lördags, då tre gärningsmän först körde över människor på London Bridge med en bil, för att sedan gå till attack med kniv i närheten av bron.

De tre gärningsmännen dödades av polis.

Källor: Reuters, Yle

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes