Hoppa till huvudinnehåll

Djokovic utklassad i kvarten – Thiem till semifinal rakt i tre set

Dominic Thiem
Dominic Thiem visade framfötterna i kvartsfinalen. Dominic Thiem Bild: Etienne Laurent / EPA / All Over Press Dominic Thiem

Världstvåan Novak Djokovic åkte på en riktig stjärnsmäll i kvartsfinalen i Roland Garros. Den unge österrikaren Dominic Thiem stod för en fullträff och besegrade Djokovic rakt i tre set (7–6, 6–3, 6–0).

Dominic Thiem är klar för semifinal i franska öppna för det andra året på raken – efter en minst sagt dominant insats. Världssjuan ställdes mot Novak Djokovic i kvarten, men visade ingen nåd åt världstvåan.

Efter ett jämnt set, som gick till österrikaren efter tie-break, var det Thiem för hela slanten. Först kvaddade Thiem Djokovic med 6–3 i det andra setet före han helt slog ut serben med hela 6–0 i det tredje setet.

– Det känns fantastiskt, säger Thiem efter segern.

Hoppa över Twitterpostning

– Det var lite jobbigt att spela på grund av den hårda och kalla vinden. Man var tvungen att röra sig bättre och få perfekta träffar på bollen, fortsätter han.

I semifinalen på fredag ställs Thiem mot Rafael Nadal, som fick kvittera ut sin biljett efter bara ett set. Motståndaren Pablo Carreno Busta tvingades ge en walkover på grund av skadeproblem i det andra setet.

– Det kommer att bli en otrolig match. Det är svårt att gå långt i en Grand Slam-turnering då man ställs mot de bästa spelarna omgång efter omgång. Det kommer inte att vara en lätt match, säger Thiem om att möta den niofaldige mästaren.

Halep till semifinal efter urstark vändning

Simona Halep är klar för semifinal i öppna franska tennismästerskapen trots att hon hade en matchboll mot sig vid ställningen 1–5 i andra set mot Elina Svitolina. Halep vann till slut med 3–6, 7–6 (8–6), 6–0. Haleps vändning i andra set tog musten ur Svitolina och tredje set gick på 20 minuter.

Ukrainskan Svitolina hade en matchboll också i tiebreaket som avslutade andra set, vid ställningen 6–5.

– Jag vet inte hur jag lyckades komma igen. Det var verkligen tufft. Man kan nog säga att jag hade lite tur, säger Halep som vann sista bollen i andra set med en nätrullare.

Tredjeseedade Halep möter andraseedade Karolina Pliskova från Tjeckien i semifinal. Pliskova vann sin kvartsfinal mot Caroline Garcia, den sista franska spelaren som var kvar i turneringen, med 7-6, 6-4.

Pliskova gick till final i US Open förra säsongen, men har haft det tungt på gruset i Paris tidigare. I sina fem senaste besök har hon bara vunnit två matcher totalt.

Hon kan bli ny världsetta i stället för Angelique Kerber genom att gå till final i Paris. Halep har också en liten matematisk chans att bli världsetta i början av nästa vecka, men i så fall måste hon lyfta segerbucklan i franska öppna.

Yle sänder franska öppna direkt på Arenan.

Text: Yle Sporten, FNB-AFP

Artikeln uppdaterad med Thiems kommentarer klockan 14.51.
Artikeln uppdaterad med resultaten från damsingeln klockan 19.02.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport