Hoppa till huvudinnehåll

Hangö teaterträff är tillbaka med nya krafter

fullsatt läktare vid Ragnarök
En av sommarens höjdpunkter är Hangö teaterträff fullsatt läktare vid Ragnarök Bild: Yle/Monica Slotte fullsatt

Hangö teaterträff grundades av bildkonstnären Antonia Ringbom och regissören Joakim Groth. 1993 slöt sig Erik Pöysti till arrangörerna och ledde festivalen tillsammans med Antonia Ringbom i över två årtionden tillsammans med en styrelse av varierande medlemmar.

Nu är det dags för en ny generation att ta över den anrika festivalen. En av de nya krafterna är frilansskådespelaren Tom Rejström.

Tom Rejström
Tom Rejström Bild: Kia Svaetichin skådespelare,hangö teaterträff

- Det kommer att märkas på många olika sätt att det är nya krafter bakom Hangö teaterträff. Tidigare var teaterträffen mera en avslutning på det gångna året men vi försöker göra festivalen till en start på det nya kommande teateråret berättar Rejström.

-Vi kommer dessutom att minska aningen på antalet föreställningar men på samma gång ha ett starkare konstnärligt fokus och uppträda med samma spelningar flera gånger. I år kommer vi att ha 17 föreställningar och ungefär 20 olika evenemang.

Hangö teaterträff inleds på torsdag 8.6 och pågår till 11.6.