Hoppa till huvudinnehåll

Kaskös tekniska direktör säger upp sig

Stadshuset i Kaskö.
Stadshuset i Kaskö. Stadshuset i Kaskö. Bild: Yle/Sarah Karjalainen kaskö stadshus,Kaskö,Österbotten

Tekniska direktören Martti Kerkelä i Kaskö sade upp sig på tisdag. Kaskö stad var beredd att ge honom sparken men nu nådde man i stället en uppgörelse.

- Han hade lämnat in en anhållan om befrielse från sin tjänst. Vi accepterade det avtal som låg till grund för det hela, säger stadsstyrelsens ordförande Carl-Gustav Mangs.

Kerkelä slutar sitt jobb med en gång. I avtalet ingår en tre månader lång uppsägningstid som han får lön för. Att betala tre månaders lön är ändå avsevärt mycket billigare än vad det skulle kosta att säga upp honom med de rättsliga påföljder som sannolikt hade följt, tror Mangs.

- Om man går in i en rättsprocess som troligtvis skulle ha varit följden av det hela, skulle det betyda att vi och han sitter och väntar på besked. Ekonomin skulle bli sämre av det, säger Mangs.

Samarbetsproblem

Orsaken till att Kerkelä slutar vid Kaskö stad efter bara ett drygt år är hans samarbetsproblem. Han fick också en varning tidigare i år, men inte heller den gjorde att samarbetet blev bättre.

- Själv har jag ingenting att säga om hans samarbete. Jag har kunnats samarbeta med honom hela tiden och diskuterade ganska ofta saker och ting med honom, säger Mangs.

Yle Österbotten har inte kunnat nå Martti Kerkelä för en kommentar. Kaskö börjar nu rekryteringen av en ny teknisk direktör.

Vasabladet var först med nyheten.