Hoppa till huvudinnehåll

Franska öppna: ny vinnare i damsingel – väntade herrsemifinalister

Jelena Ostapenko i semifinal i Franska öppna.
Jelena Ostapenko i semifinal i Franska öppna. Jelena Ostapenko i semifinal i Franska öppna. Bild: imago/Hasenkopf/ All Over Press tennis,Franska öppna,rolland garros

I damsingeln i Franska öppna i tennis kommer ett nytt namn att koras till Grand Slam-vinnare. I herrsingeln har seedningen däremot hållit bra: i semifinalerna möts ettan, tvåan, trean – och sexan.

Förstaseedade skotten Andy Murray avklarade åttondeseedade japanen Kei Nishikori tämligen enkelt i fyra set (2–6, 6–1, 7–6, 6–1) medan tredjeseedade schweizaren Stan Wawrinka slog sjundeseedade kroaten Marin Cilic i tre raka set, (6–3, 6–3, 6–1).

Herrarna möts i semifinalen på övre sidan av spelschemat. På nedre sidan möts Spaniens fjärdeseedade Rafael Nadal och Österrikes sjätteseedade Dominic Thiem, som i sin kvartsfinal slog ut andraseedade Novak Djokovic.

Ett överraskningsnamn till damsingelfinal

Om det i herrsingel långt handlar om "the usual suspects", får damsingeln en högst oväntad finalist.

I torsdagens semifinaler möts nämligen Lettlands oseedade Jelena Ostapenko och Schweiz' 30-seedade Timea Bacsinszky. Ostapenko har i Franska öppnat besegrat spelare som Caroline Wosniacki (före detta världsetta), Samantha Stosur (US Open-vinnare) samt Monica Puig (regerande OS-vinnare).

Bacsinszky satte för sin del punkt för bland andra Venus Williams (mångfaldig Grand Slam- och OS-vinnare, och före detta världsetta) turnering.

Finalmotståndare blir ett mer väntat namn: Rumäniens världsrankingfyra Simona Halep eller Tjeckiens världsrankingtrea Karolina Pliskova.

Hoppa över Twitterpostning

I och med att ingen av de fyra damerna har vunnit en Grand Slam-titel står det klart att det blir en ny Grand Slam-vinnare i damsingel.

 • Gymnasieelever kritiska till reformen av studentexamen

  Betyget allt viktigare på bekostnad av inträdesproven.

  Gymnasielever vid Vasa Övningsskola tycker inte att studentexamensreformen är en bra idé. De vill att inträdes- och urvalsproven ska finnas kvar och att studentexamen inte ska betonas tyngre. Studiehandledarna välkomnar en förändring men säger att de behöver veta vad som beslutas och det i tid.

 • Emil Lindholm och Niclas Grönholm – motorsportklanens nya generation

  Emil Lindholm och Niclas Grönholm: Bensin i blodet.

  Småkusinerna Emil och Niclas har två månader i åldersskillnad. Hemmen ligger nära varandra och grundskolan gick killarna i samma skola. Och så har de en till gemensam nämnare: motorsport. ”Bastis” och ”Bosses” söner trivs även de i köroverall.

 • Äldre man drunknade i Ekenäs

  Räddningsverket lyckades inte rädda mannen.

  En äldre man drunknade i Ekenäs i morse. Mannen slintade på en simstege och slog sitt huvud.

 • Olga Ahtinen klar för dansk storklubb

  Lämnar PK-35 för danska Bröndby.

  Den 20-åriga mittfältaren Olga Ahtinen blev inte gammal i Vandaklubben PK-35. Efter en första halva av ligasäsongen hos de regerande mästarna flyttar landslagsspelaren till danska Bröndby.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport