Hoppa till huvudinnehåll

Neziri fick hjärnskakning av smällen – ska tävla bara fem dagar senare

Nooralotta Neziri är snabbt tillbaka på tävlingsbanorna.
Nooralotta Neziri är snabbt tillbaka på tävlingsbanorna. Nooralotta Neziri är snabbt tillbaka på tävlingsbanorna. Bild: imago/Chai v.d. Laage/ All Over Press Nooralotta Neziri

Häcklöparen Nooralotta Neziri drabbades av en hjärnskakning i samband med sitt otäcka fall i Karis i söndags. Men bara tre dagar senare var hon tillbaka på träningsplan, och redan på fredag ska hon tävla igen.

Säsongsdebuten blev en trist historia för Nooralotta Neziri. Hon rammade den näst sista häcken i loppet i Karis och slog sig illa.

– Huvudet smällde i häcken och dessutom i marken. Det var det värsta. Läkaren sade att jag fick en lindrig hjärnskakning, men inget allvarligare, säger Neziri till Yle.

Samma läkare meddelade också att det är fritt fram för Neziri att träna igen och under onsdagen genomförde hon ett pass. Och redan på fredag ställer hon sig på startstrecket på nytt när 100 meter häck löps i Elittävlingarna i Lahtis.

– Nu mår jag bra. I går löpte jag för första gången efter smällen och blev lite illamående, men jag kunde genomföra ett hyfsat träningspass. Jag tror att jag löpa bra på fredag, säger Neziri.

Neziri tror sig ha dragit lärdom av smällen i Raseborg.

– Då tappade jag koncentrationen när fick tanken att jag måste öka takten. Man får aldrig tänka att nu måste man löpa ännu snabbare, förklarar Neziri.

Målet under 13,20

På fredagen får Neziri motstånd av utmärkt kvalitet. Elittävlingarna i Lahtis har bjudit in tre utländska löpare för 100 meter häck, Nigerias Lindsay Lindley, Raven Clay från USA och sydafrikanskan Claudia Heunis.

Neziri möter också de övriga finländska toppnamnen: Reetta Hurske, Lotta Harala och Viivi Avikainen

– Nu skulle det vara viktigt att få ett lopp som håller ända in i mål. Jag hoppas på en tid under 13,20. Det skulle vara tillräckligt bra, jag löper alltid långsammare i början på säsongen än senare, säger Neziri.

Elittävlingarna i Lahtis sänds i TV2 och på Yles Arena på fredagen den 9 juni med start klockan 18.