Hoppa till huvudinnehåll

Räikkönen fick ännu frågor om Monaco: "Jag har inte varit arg"

Kimi Räikkönen var måttligt road över sin andraplats i Monaco häromveckan.
Kimi Räikkönen var måttligt road över sin andraplats i Monaco häromveckan. Kimi Räikkönen var måttligt road över sin andraplats i Monaco häromveckan. Bild: TEAM B/All Over Press/All Over Press Kimi Räikkönen

Kimi Räikkönen siktar högt i veckoslutets Grand Prix i Montreal. Tre dagar före loppet fick finländaren ändå fler frågor om sin föregående insats, andraplatsen i Monaco.

Räikkönen såg då ovanligt sur ut på prispallen efter att stallkamraten Sebastian Vettel gått om honom via ett depåstopp mitt i loppet.

– Jag är inte arg, jag har inte varit det i något skede. Jag var helt enkelt inte nöjd med andraplatsen. "Seb" vann, så vi var etta och tvåa och resultatet var bra för stallet, säger Räikkönen.

Han vann Kanadas Grand Prix 2005 och siktar högt även nu. På vägen till segern var Räikkönen snabbast i kvalet och han har goda möjligheter att upprepa åtminstone den bedriften.

– Fyra eller fem bilar verkar ligga allt närmare varandra, så ett litet misstag räcker för att avgöra vem som är etta och vem som är femma. Vi (Ferrari) vill förstås alltid vara etta, säger Räikkönen.

Finländska Mercedesföraren Valtteri Bottas ligger trea i VM-serien, Räikkönen fyra. Vettel leder före Bottas stallkamrat Lewis Hamilton.

"Inget kontrakt för nästa år"

Många F1-källor har gjort gällande att Ferrari tänker teckna ett årslångt kontrakt med Räikkönen för nästa säsong.

– Jag har inget kontrakt för nästa år. Rykten finns alltid och händelserna i Monaco spelar ingen roll för kontraktet och inte för något annat heller, säger Räikkönen.

Lewis Hamilton konstaterade nyligen att Ferrari enligt honom utsett Vettel till tydlig förstaförare i stallet.

– Jag vet inte hur mycket han vet om de andra stallen. Läget är okej för mig, oavsett vad han tänker. Vi vet vad vi gör, säger Räikkönen.

Text: FNB

Läs också

Nyligen publicerat - Sport