Hoppa till huvudinnehåll

Det fanns inte intresse för stora affärer i västra Läpp i Karis

På bilden syns två vägar som har gräs på båda sidor. I bakgrunden syns en affärsfastighet.
Här i närheten var det meningen att ett företag skulle skapa ett affärscentrum. Det är inte längre aktuellt. På bilden syns två vägar som har gräs på båda sidor. I bakgrunden syns en affärsfastighet. Bild: Yle/Veronica Montén Karis,plats för bensinmack

Företaget Sjaelso vill inte längre skapa ett affärscentrum i Läpp i Karis.

Fastighetsföretaget hade som mål att låta bygga ett 8 000-10 000 våningskvadratmeter stort affärshus på en tomt invid riksväg 25 i västra Läpp i Karis. Dessutom skulle granntomten få en 1 500-2 000 våningskvadratmeter stor dagligvaruaffär.

Staden reserverade tomter på sammanlagt över 9 000 kvadratmeter för Sjaelso redan sommaren 2013. Tomtreserveringen har senare förlängts och justerats i flera etapper.

Men nu uppger Sjaelso att de återtar reserveringen. Som orsak uppger bolaget att projektet inte har ekonomiska förutsättningar. Sjaelso har trots en lång tid inte lyckats hitta lämpliga hyresgäster för de planerade affärshusen.

- Vi har inte lyckats hitta en primär hyresgäst som skulle skapa intresse också för andra hyresgäster, motiverar vd:n för Sjaelso Finland Harry Strömberg.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland