Hoppa till huvudinnehåll

Nytt tecken på att Markkanen draftas högt – ska ha blivit inbjuden till draft-tillställningen

Lauri Markkanen hoppar och skjuter
Lauri Markkanen i farten för University of Arizona. Lauri Markkanen hoppar och skjuter Bild: Kevin Abele/Icon Sportswire basketboll,Basket,Lauri Markkanen,Markkanen,sport

Enligt sajten Draftexpress är Lauri Markkanen en av tio talanger som fått en inbjudan att närvara då NBA:s draft går av stapeln den 22 juni. Det är endast de högstrankade spelarna som blir inbjudna att delta personligen.

Draftexpress hänvisar till källor inom ligan och har publicerat namnen på tio spelare som har blivit inbjudna att närvara. Bland dem också den blåvita supertalangen Lauri Markkanen.

Enligt sajten ska totalt 20 spelare bjudas in och i nuläget har man valt att skicka ut en inbjudan till de tio spelare som garanterat kommer att draftas högt. Draftexpress har själv tippat att Markkanen kommer att draftas som sjunde spelare. I detta fall skulle Markkanen gå till Minnesota Timberwolves.

Flera andra sajter, som NBA.com, Newsday, NBAdraft.net och Sporting news placerar också alla Markkanen i topp 10. CBS Sports tror däremot på att Markkanen får nöja sig med att bli vald som elfte man.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport