Hoppa till huvudinnehåll

Kekäläinen förlänger med Korpisalo – det färska kontraktet kan intressera Vegas

Joonas Korpisalo är tillbaka mellan stolparna när Finland möter Norge.
Joonas Korpisalo vaktade Finlands mål i VM-turneringen. Joonas Korpisalo är tillbaka mellan stolparna när Finland möter Norge. Bild: Aleksi Alku / AOP/All Over Press Joonas Korpisalo

Finlands VM-målvakt Joonas Korpisalo har kritat på ett envägskontrakt med NHL-klubben Columbus Blue Jackets. Kontraktet är tvåårigt, den första säsongen är lönen 0,7 miljoner dollar och den andra 1,1 miljoner. Målvakten kan ändå gå förlorad till konkurrenten redan före midsommar.

Korpisalo NHL-debuterade och imponerade säsongen 2015–2016 då han fick spela hela 31 matcher på grund av att förstemålvakten Sergej Bobrovskij var skadad under långa perioder.

Säsongen 2016–2017 spelade Korpisalo 14 NHL-matcher och etablerade sig i NHL-rampljuset när målvakten Curtis McElhinney lämnade Columbus för Toronto den 10 januari.Hoppa över Twitterpostning

Trots att kontraktet är ett envägskontrakt kan Korpisalo nästa säsong förpassas till farmarligan AHL utan att riskeras gå förlorad till en annan NHL-klubb. Eftersom Korpisalo har spelat under 80 NHL-matcher, behöver han inte passera den så kallade waiverslistan. Kontraktet innebär därmed att NHL-klubben kan ge Korpisalo möjlighet att få värdefull speltid i AHL.

"Det kan finnas en deal"

Att Korpisalo kan matchas i både NHL och AHL är något som kan intressera den nya NHL-klubben Vegas Golden Knights. Före midsommaren kommer Vegas i expansionsdraften att plocka en spelare från Columbus. Eftersom NHL-klubbarna bara kan skydda en målvakt, och Columbus val lär falla på Bobrovskij, är Korpisalos framtid i Columbus hotad.

Aaron Portzline följer Columbus för tidningen The Columbus Dispatchs räkning.

– Det kan redan finnas en deal men jag tror inte att det här kontraktet är en indikation på det, skrev Portzline på Twitter beträffande spekulationerna om att Vegas och Columbus redan skulle vara överens om att Korpisalo är spelaren som tvingas lämna Ohio.

Lördagen den 17 juni ska Columbus klubbledare Jarmo Kekäläinen meddela vilka spelare som han vill skydda och onsdagen den 21 juni presenterar Vegas sina spelarval.

Gavrikov och Kovaltjuk

Columbus meddelade också att laget har tecknat ett ettårigt tvåvägskontrakt med den schweiziska VM-backen Dean Kukan. Anfallsspelaren Zac Dalpe, som i slutet av februari kom till Columbus från Minnesota, fortsätter i klubben med ett tvåårigt tvåvägskontrakt.

Den ryska VM-backen Vladislav Gavrikov förväntas besöka Columbus i slutet av juni. Gavrikov har inte har tecknat kontrakt med någon klubb för säsongen 2016–2017. Sport-Express-journalisten Igor Eronko erfar på Twitter att Columbus är redo att erbjuda honom en garanterad NHL-plats.

Hoppa över Twitterpostning

Enligt New York Posts Larry Brooks har Columbus även visat intresse för ryssen Ilja Kovaltjuk som ryktas vara intresserad av en NHL-comeback.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport