Hoppa till huvudinnehåll

Chefstränare Kanerva: Jag är stolt över laget

Markku Kanerva.
Det blir bättre då laget får mer rutin, säger Markku Kanerva. Markku Kanerva. Bild: EPA Markku Kanerva

Det blev en till kvalförlust för Finland på söndag – men Markku Kanerva menar att det fanns en hel del positivt i Finlands spel. Jag är stolt över lagets insats, säger Kanerva till Yle efter matchen.

En besvikelse.

Det är det första som Markku Kanerva säger i Yles intervju efter matchen mot Ukraina, som slutade 1–2 i Tammerfors på söndag.

– Vi spelade dåligt i efterdyningarna efter hörnor och frisparkar. En sådan här motståndare straffar en snabbt, säger Kanerva.

– Vi måste respektera resultatet och lära oss att vända matcher.

Orutinerat landslag

Yngre spelare som Moshtagh Yaghoubi (22 år) och Fredrik Jensen (19 år) håller på att slå sig in i landslaget. Förnyelseprocessen gör att landslaget inte är så samspelt.

– I viktiga lägen i matchen borde vi kunna spela bättre. Där märktes bristen av rutin och det spelar en roll. Vi måste tänka på att laget inte har spelat så mycket tillsammans. Ju mera de får spela tillsammans, desto bättre blir det.

Fredrik Jensen, Finland-Liechtenstein 2017.
Fredrik Jensen spelade både mot Ukraina och mot Liechtenstein. Fredrik Jensen, Finland-Liechtenstein 2017. Bild: Lehtikuva Fredrik Jensen

Summa summarum gjorde Finland en till insats med frustrerande resultat: Noll poäng – men en del positivt att ta med till framtiden.

Kanerva tror på sin trupp.

– Jag är stolt över laget och hur spelarna uppträdde i dag, säger Kanerva.

Läs också