Hoppa till huvudinnehåll

Ny pallplats för Bottas – Räikkönen svor och var en hårsmån från att krascha

Valtteri Bottas med solglasögon och ett leende.
Valtteri Bottas tog redan sin fjärde pallplacering för säsongen. Valtteri Bottas med solglasögon och ett leende. Bild: xpbimages.com Formel 1,Valtteri Bottas

Valtteri Bottas startade som trea i Kanada – och körde i mål som tvåa, bakom stallkamraten Lewis Hamilton. Kimi Räikkönen hade problem med bilen i slutet av loppet och slutade sjua.

Valtteri Bottas fortsätter visa framfötterna i F1.

Mercedesföraren stod för ett stabilt lopp i Kanada och slutade tvåa, runt 20 sekunder efter loppets vinnare Lewis Hamilton.

Det var Bottas fjärde pallplacering för säsongen.

Verstappen och Vettel tog ihop

Starten i Kanada var minst sagt dramatisk.

Max Verstappen inledde sin vana trogen i ett ursinnigt tempo och körde förbi Kimi Räikkönen, Valtteri Bottas och Sebastian Vettel i starten.

Vettel skadade framvingen då Verstappen tvingade sig framför på banan. Det betydde ett tidigt depåstopp för tysken. Verstappen tvingade själv senare avbryta.

Räikkönen nära att krascha

Räikkönen var väldigt nära att krascha tidigt i tävlingen. Kimi testade gränserna med resultatet att han hamnade utanför banan i hög hastighet.

I grevens tid återfick Räikkönen kontrollen. Se incidenten här.

Svor i stallets radio

I slutet av loppet slogs Räikkönen och Vettel om sjätteplatsen. Räikkönen fick problem med bilen och körde brett i en kurva med resultatet att Vettel smet förbi.

Kimi Räikkönen var måttligt road över sin andraplats i Monaco häromveckan.
Räikkönen hade en till tuff tävling. Kimi Räikkönen var måttligt road över sin andraplats i Monaco häromveckan. Bild: TEAM B/All Over Press/All Over Press Kimi Räikkönen

En upprörd Räikkönen diskuterade efter det tekniska detaljer i stallradion. Så här gick diskussionen:

– Is it 40 or 42?

– 42, Kimi.

– Vittu.

Vettel slutade fyra och leder fortfarande F1-sammandraget. Vettel har 141 poäng och leder med tolv poäng före Hamilton. Bottas är trea på 93 poäng.