Hoppa till huvudinnehåll

Yaghoubi om Finlands svaga period: ”Blev benen kvar i omklädningsrummet?”

Moshtagh Yaghoubi med bollen mot Ukraina.
HJK:s Moshtagh Yaghoubi spelade hela matchen för Finland. Moshtagh Yaghoubi med bollen mot Ukraina. Bild: Lehtikuva Moshtagh Yaghoubi,Finlands herrlandslag i fotboll

Ett piggt Finland i första halvlek förvandlades till ett passivt och ängsligt fotbollslandslag i omklädningsrummet i pausvilan. Blev benen kvar i omklädningsrummet? säger Moshtagh Yaghoubi till Yle.

Finland fick ge sig i VM-kvalet – igen. Efter några onödiga missar skrevs slutresultatet mot Ukraina 1–2.

– En förlust är alltid en förlust. Vi kämpade bra och släppte svagt nog in mål. Vi hade lägen som vi borde ha gjort mål på. Om man vill vinna matcher måste man sätta dem. Det misslyckades vi med i dag, säger Yaghoubi efter matchen.

HJK-spelaren Yaghoubi fick spela från start och gjorde inte bort sig i matchen. Efter pausvilan fick Yaghoubi och gänget jaga efter de ukrainska spelarna som ökade på matchtempot rejält.

Finland hade svårt att hänga med. Vad hände?

– Blev benen kvar i omklädningsrummet? frågar sig Yaghoubi.

”Känns för jävligt”

En frustrerad Lukas Hradecky upprepar den vanliga visan: Det fanns mycket bra i Finlands spel, men resultatet är än en gång underkänt.

– Det känns för jävligt. Några missar stod oss dyrt.. Det är synd att vi inte får resultat med oss. Det fanns mycket bra i matchen. Man måste följa med de egna spelarna, det handlar om spelarnas ansvar.

Hradecky ser fram emot en välförtjänt semester efter en lång säsong.

– Nu glömmer jag fotbollen för en stund. Den här cirkusen har hållit på för länge.

Lukas Hradecky.
Hradecky fick kapitulera två gånger. Lukas Hradecky. Bild: EPA/JOERG SARBACH lukas hradecky

Pohjanpalo: Vi hade chanser till bättre

Målskytten Joel Pohjanpalo var nöjd med sitt mål, men – förstås – missnöjd med resultatet.

– Ett mål är alltid ett mål. Det är jag glad för, men resultatet var dåligt. Vi visade att vi kan spela och det harmar att vi tog stryk med 1–2. Vi hade chanser till bättre.

Läs också