Hoppa till huvudinnehåll

Fem personer gripna efter polispådraget i Pyttis

Övervakningsbild
En handoutbild av rånarna som polisen har förmedlat. Övervakningsbild Bild: Polisen via Lehtikuva brott,Pyttis,Fredrikshamn

Dessutom har polisen hittat vapenskåpet som männen stal i Fredrikshamn förra veckan. Männen är också misstänkta för en serie inbrott i stugor och båtar.

Polisen har hittat vapenskåpet som stals i Fredrikshamn förra veckan. Skåpet och alla vapen hittades i havet och finns nu i polisens förvar. Bland annat en gränsbevakningshelikopter och dykare deltog i efterspaningarna.

Tjuvarna for i väg med ett vapenskåp som innehöll ett tiotal vapen avsedda för jakt. Efter det for tjuvarna i väg med två båtar.

Tre män fortsatte färden med en av båtarna och steg i land på Lökören i Pyttis. Därifrån flydde de till fots. Den andra båten hittades i Fredrikshamn.

Polisen fick till sist tag på tre män och senare i veckan grep polisen ytterligare två misstänkta.

De misstänkta är finländska män i 20-årsåldern. I dag (12.6.2017) föreslår polisen att de fem männen häktas.

Misstänks för en serie stölder

Händelseförloppet fick sin början i byn Neuvoton i Fredrikshamn kring klockan ett, natten till förra veckans torsdag. Polisen har fått anmälningar om stölder som riktat sig mot tio båtar på området den natten.

I Fredrikshamn har polisen fått flera anmälningar om stöld, bland annat från båtar. I staden har också båtstationen Rampsi haft inbrott.

Dessutom har stugor på öarna nära Hylksaari haft inbrott. Hittills har polisen kännedom om nio stölder i stugor. En båt stals från en av öarna, men båten har redan hittats.

Ursprungstext: Yle Uutiset, Niklas Joki