Hoppa till huvudinnehåll

Musse i livets hårda skola - och lågstadiet

Musse Hasselvall vill hjälpa sitt gudbarn Zeline med matematik men inser att han själv inte förstår matten i årskurs fem. När han öppnar matteboken förstår han ingenting. Nu måste det bli en förändring på det. Dels för att det är viktigt med matten men i grunden gäller det att vara en bra förebild som vuxen.

I den svenska serien Livets hårda skola bestämmer sig Musse för att återvända till skolbänken. Rektorn på skolan är dock inte riktigt med på noterna och Zeline kan inte heller tro att Musse är riktigt seriös.

Det är inte varje dag som en vuxen man bestämmer sig för att återvända till lågstadiet. Musse igen tror att han som vuxen också kan vara en tillgång i klassen samtidigt som han lär sig.

Efter lite funderingar får Musse ändå ta plats i skolbänken bredvid sin guddotter. Vid sidan om matten blir det också funderingar kring exempelvis självkänsla och gruppdynamik. Det är trots allt mycket man lär sig i skolan utöver det som står i böckerna.

Musse hjälper en elev att hitta något intressant utanför skolan och pratar också med sin egen pappa om vad som är viktigt som vuxen förebild.

Vad är det egentligen skolan lär oss? Hur förbereder den oss inför vuxenlivet och hur passar en vuxens, i detta fall Musses, värderingar in i klassrummet? I serien får vi också praktiska mattetips i varje avsnitt .


Orginaltitel: Livets hårda skola (Sverige)
6 avsnitt
30 dagar på Arenan

Produktion: UR, Sverige

Mer från programmet

Nyligen publicerat - Yle Fem